6 правил харчування для активного росту бороди

6 правил харчування для активного росту бороди

"Ми є те, що ми їмо", - і з Гіппократом важко сперечатись! Адже харчування впливає практично на всі аспекти нашого життя. Ріст бороди - не виключення.

6 нескладних правил харчування, які не тільки покращать ріст Вашої бороди, а й загалом зроблять Вас більш здоровими і щасливими:

Пийте побільше води. Щоб волосся росло без зволікання, необхідно щоб ви повністю задовольняли організм водою. Лікарі рекомендують пити по 2 літра води, це приблизно 1 склянка чистої води на годину.

Харчування з високим вмістом білка і жирів, допоможе вам швидше відростити бороду. Саме волосся частково складаються з білків і покрите жирами і маслами.Їжте побільше м'яса, риби, квасолі, яєць і горіхів.

Їжте овочі та фрукти, що містять вітаміни А, С і Е.

Правильний баланс цих вітамінів сприяє росту волосся.Вітамін А (ретинол) - підтримує в нормальному стані шкіру голови і волосся. Недостатня кількість ретинолу в організмі людини викликає лупу і сухість волосся. Цей вітамін у великій кількості знаходиться в таких продуктах як: морква, броколі, зелені овочі з листям, гарбуз, м'ясо і риба.Вітамін С (аскорбінова кислота) - зміцнює імунну систему. Аскорбінова кислота прискорює кровообіг, тим самим живить волосяні цибулини поживними речовинами. Вітамін С можна знайти у картоплі, капусті, цитрусових, яблуках, томатах.Вітамін Е (токоферол) - покращує циркуляцію крові. Токоферол відповідає за транспортування кисню та інших поживних речовин в організм людини. При нестачі вітаміну Е, волосся втрачає блиск, стає ламким і січеться. Вітамін Е або токоферол міститься у горіхах, горосі, зелених овочах з листям, рослинних маслах.

Намагайтеся вживати меньше солодкого. Цукор шкідливий для нашого організму. При надлишку цукру, волосся стає слабким і тонким, тому не слід їм захоплюватися. Менше ложок цукру в чай, не пийте газовані напої, не їжте пачками солодощі у вигляді цукерок або батончиків.

Вітаміни групи B - найважливіші речовини, які приймають участь у рості волосся і бороди:Вітамін В1(тіамін) міститься в продуктах : горіхах, гречці, кукурудзі, квасолі, спаржі, хлібі з борошна грубого помолу, картоплі, висівках, печінки і дріжджах. Багаті цим вітаміном пророщені зерна пшениці та ячменю. Вітамін В2 (рибофлавін) молоко, м'ясо птиці, субпродукти, яйця, риба, сир, дріжджі.Вітамін В3 (ніацин) м'ясо, субпродукти, яйця, дріжджі, горіхи, насіння і зелені овочі.Вітамін В5 (пантотенова кислота) кисломолочні продукти, субпродукти, крупи, зелені овочі, горіхи, дріжджі, яєчний жовток. Вітамін В6 (піридоксин) яловичина, субпродукти, яйця, молоко, зелений перець, капуста.Вітамін В9 (фолієва кислота) печінка, гриби, яєчний жовток, цвітна капуста, дріжжі цибуля, морква, петрушка.Вітамін В12 (кобаламін) субпродукти, сир, морепродукти, м'ясо птиці, яйця і соя.

І звісно ж, потрібно бути помірним у вживанні алкогольних напоїв та тютюнових виробів.