Що робити, якщо борода росте нерівномірно і з пробілами.

Що робити, якщо борода росте нерівномірно і з пробілами.

Така проблема виникає у багатьох: ви починаєте відрощувати бороду, проходить кілька днів, і, замість того, щоб виглядати мужньо, ви починаєте виглядати дивно, облізло і мрієте взятись за бритву. Якщо ви впізнали себе, то Вам будуть корисні наступні поради:Почекайте кілька днів. Перш, ніж панікувати і братися за спеціальні маски, варто просто трохи почекати – через деякий час там, де не було волосся, з’явиться спочатку пушок, а потім і густе волосся.Не квапте події. Стати володарем пишної бороди вийде не раніше, ніж через місяць, але прискорити цей процес можна за допомогою спеціальних масел для росту.Вчасно стригтися. Коли відросте борода на сантиметр, потрібно вибрати стиль для неї. Ходити з волоссям на обличчі і сподіватися, що воно якось саме стане прикрасою не варто. Краще подивитися поради у журналах, відвідати перукаря або підрівняти бороду в домашніх умовах машинкою для стрижки – завдяки цьому вона буде рости більш рівномірно і здаватися доглянутою.

Однак, якщо ви прочекали місяць, і все одно є власником невиразною клочковатой порослі, яку навіть не підстригти нормально, є ймовірність, що у вас проблеми:

Брак тестостерону. Волосяні фолікули пробуджуються завдяки цьому гормону, він же змушує волосся рости швидше. Якщо у вас гормональний дисбаланс, вам слід відвідати лікаря і почати приймати таблетки або робити уколи – це призведе і до зростання бороди.Погана спадковість. Багато чого в людському організмі залежить від багажу, що дістався від батьків. Подивіться на свого батька: можливо, у нього теж проблеми з волоссям на обличчі?Вік. З віком волосся на обличчі починає рости повільніше. У цьому випадку вам потрібно просто набратися терпіння і почекати.